Reklamní pozice premium odkaz

Makadamový olej a jeho příznivý vliv

Makadamový olej a jeho příznivý vliv

Ilustrační foto

Hojení drobných ranek

Makadamový olej obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Najdete zde například kyselinu linolovou, olejovou, linoleovou a palmitolejovou kyselinu. Díky vysokému obsahu vitamínu E, je olej pomocníkem při hojení drobných poranění.

Proti stárnutí pleti

Makadamový olej se svým složením (vitaminy A, B, E, nenasycené mastné kyseliny, selen, zinek) podobá lidskému kožnímu mazu. Díky obsaženým látkám se udržuje vitalita pokožky a hodně pomáhá proti stárnutí pleti. Podporuje i regeneraci tkáně a má antioxidační účinky.

Ochrana buněčných lipidů

Makadamový olej se lisuje z ořechů – vzniká bledý olej se slabou vůní. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Celkově se jedná o hodně výživový olej na pokožku. Kromě hydratace a regenerace se stará o ochranu buněčných lipidů před žluknutím.

Ošetření ztvrdlých míst

Obsah mononenasycených mastných kyselin v makadamovém oleji je příčinou využívání oleje na ošetření ztvrdlých kůží na chodidle, koleni nebo lokti.

Na poškozené vlasy

Makadamový olej obsahuje hodně mononenasycených mastných kyselin a pomáhá také na poškozené a nepoddajné vlasy.

Autor: Redakce

Autor fotografie/zdroj fotografie: Krasoweb.cz

Štítky: přírodní kosmetika

UPOZORNĚNÍ

Články a informace zveřejněné na stránkách Krasoweb.cz nenahrazují odborné rady a analýzy a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto informací se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto informace byste si měli ověřit nebo je vhodné je konzultovat s konkrétním odborníkem na danou problematiku. Provozovatel Krasoweb.cz odmítá a nepřijímá jakoukoliv odpovědnost za články, informace a prohlášení na těchto stránkách - Krasoweb.cz.