Reklamní pozice premium odkaz

Bílé nebo červené maso? Které je zdravější? 2/2

Bílé nebo červené maso? Které je zdravější? 2/2

Ilustrační foto

Bílé maso

Díky vysokému obsahu bílkovin v masu se stává základem jídelníčku sportovců, zejména pokud potřebují zajistit nárůst svalové hmoty. Obecně je maso tvořeno 55 -75 % vody, v menší míře tuky a bílkovinami. Obsah sacharidů je velmi malý. Až půlka tuků v mase se řadí mezi nezdravé formy, tudíž se doporučuje konzumování libovějších kousků masa.

Obsah živin závisí na druhu zvířete a na jeho využité tělní části. V masu se nachází především vysoké dávky vitamínu B6 a B12, minerální látky (například železo, hořčík, draslík, zinek, fosfor, sodík, vápník).

Bílé maso se považuje za libovější, má méně tuku a zároveň víc bílkovin. Na druhou stranu obsah minerálních látek a vitamínů je menší. Ke zdrojům bílého masa patří drůbeží, králičí, ryby a mořské plody. Nejvyšší energetickou hodnotu má krůtí maso. Bílé maso má méně kalorií a obsahuje esenciální nenasycené tuky.

Například protein z ryb uvítá každé lidské tělo. Pokud chcete zhubnout, připravujte si bílé maso ve spojení například se zeleninou apod.

Autor: Redakce

Autor fotografie/zdroj fotografie: Krasoweb.cz

Štítky: výživa, zdraví

UPOZORNĚNÍ

Články a informace zveřejněné na stránkách Krasoweb.cz nenahrazují odborné rady a analýzy a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto informací se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto informace byste si měli ověřit nebo je vhodné je konzultovat s konkrétním odborníkem na danou problematiku. Provozovatel Krasoweb.cz odmítá a nepřijímá jakoukoliv odpovědnost za články, informace a prohlášení na těchto stránkách - Krasoweb.cz.